Woop woop,
Då vart det söndag igen. Så bjussar jag på en smaskig veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar.
Måndag : Färgglad vegetarisk kålsoppa
Tisdag : Fiskgratäng med kräftstjärtar
Onsdag : Baconinlindad kyckling med himmelsk sky
Torsdag Köttfärsgratäng med duschesspotatis
Fredag : Surf & Turf
Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar
Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.
Lägg upp & servera som bilden ovan.
God mat behöver inte vara särskilt svår att laga. Mums!
- * * * * * * * * * * * * *Och så något gott till kaffet: Citronbiskvier
Det här behöver du till en form 25*30 cm
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösockerFyllning:
250 gram mjukt smör
1 citron (saften + skal)
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl florsocker
2 äggulorTopping:
200 gram vit chokladGör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg. Under tiden rör du ihop fyllningen. Låt botten svalna något innan du breder ut citronfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan lagom stora portionsbitar.Mums!
Igår hämtade jag ut ett paket på posten – din bok!!!!!
Vill laga ALLT! Tack