Hej hej,
Idag är barnens första dag i skolan. Melvin börjar 7.an och klev på bussen in till stan i morse, jisses när blev han så stor ?
Och Nomi hon börjar 4:an, hon kan både cykla dit och åka buss. Men idag körde vi henne, så att vi fick hälsa lite snabbt på hennes lärare. De var bägge två så förväntansfulla inför den nya terminen. Hoppas det går bra idag!
I dag jobbar jag hemifrån, kändes bra att göra det första skoldagen. Så jag signerar lite specialböcker som ska skickas ut och går igenom papperjobb. För er som eftersöker ett supersnabbt middagstips idag så funkar alltid varmrökt lax. Ja om man gillar fisk det vill säja. Men ceasardressingen blir godast om man gör den själv.
I en cesardressing är huvudingrediensen sardeller. Istället för att mixa egna så fick jag tips av en bloggläsare att köpa sardellkräm på tub. Allts redan färdigmixad. Lyxigt att slippa disken, så den provade jag nu. Och den var toppen.
Till cesardressingen:
1 dl olivolja
1 1/2 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
1/2 – 1 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
1/2- 1 msk sardellkräm
1 äggula
1 dl riven parmesanost
1 msk grädde
salt & peppar
Gör dressingen så här:
Vänd ner samtliga ingredienser och mixa slätt.
Klart att servera.
Varmrökt lax har varit stående på menyn i sommar här i Sverige!
Upptäckte dock i juni, att jag även kan köpa det på IKEA i Milano. Den var faktiskt helt ok!
Kram C
Dina bilder ser altid så goda och inspirerande ut!
Som det här receptet ovan, det ser så fantastiskt gott ut, jag måste prova cesardressingen!
https://matmotet.se