Detta är ett så smidigt och gott till både mellis & lunch. Nu slipper man stå och steka plättar i flera timmar!
Jag hittade receptet hos bästa Nina och kopierade bara receptet helt rätt av.
Mums!
RECEPT 15 st:
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
6 st ägg
1 tsk salt
6 msk smält smör
smält smör till muffinsformen
Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker till servering
Gör så här:
Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret. Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje. Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare. Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen. Servera med vispgrädde, sylt och florsocker.
Vilken rolig idé! Det måste jag testa, kan tro att barnen kommer älska det
Eller hur! Både enkelt och smaskigt.
Gud så smidigt, måste jag prova! Så tråkigt att stå vid spisen och steka…
Gör du det lilla hålet för sylten precis när du targit ut dem ur ugnen?
Det lilla hålet i mitten blir så automatiskt. 🙂
Vilket fint fat, det blåa!!! Vart kommer det ifrån om man får fråga?? 😀
Tack för tipset. Detta kommer jag att göra till brunchen på lördag.
Hej! Om man inte hat en muffinsplåt, tror du att det funkar med muffinsformar då?
Stadiga siliconformar borde funka, eller sådana i aluminium?
De växte mycket i ugnen så det rann över… Man får tänka på att inte fylla i smet upp till kanten. Sedan fastnade mina trots smör i botten. Och smaken är mer som ugnspannkaka, men barnen gillade det!
Det står ju fyll till hälften. 😊