Bättre sent än aldrig.
Här kommer veckomatsedeln, fler tips följ mig på instagram @jennysmatblogg
Måndag : Vegetariska Zucchiniburgare
Tisdag Laxgryta med kokosmjölk
Onsdag Bacon- & champinjonpasta
Torsdag Inbakad pizza extra allt
Fredag Räktacos
Jag bjöd på samma tillbehör som vi brukar ha till tacos.
Ja ni vet det där vanliga:
Hårda bröd
Mjuka bröd
blandad sallad
gurka
paprika i olika färger
rödlök
sockerärter
avokado
tomat
jalapenos
Istället för vanlig kall sås hade vi chiliaioli till
recept finns HÄR
Själva räkorna gjorde jag så här:
1 kilo stora räkor med skal
1 liten finhackad lök
1 finhackad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1/2 kruka med koriander
citronsaft
flingsalt
Gör så här:
Skala räkorna hacka lök, chilifrukt & koriander och rör ihop med olivolja och lite citronsaft.
Jag hade rätt mycket citron, jag gillar det syrligt. Men prova er fram till vad ni gillar.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Till 10-12 crepes
2 1/2 dl vetemjöl
1 tnypak salt
1/2 tsk vaniljsocker
3 eko ägg
6 dl eko standardmjölk
Fyllning:
Nutella
Gör så här :
Jag brukar göra smeten en timme innan det är dags , så att den hinner svälla tills det är dags att grädda. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, i en skål- vispa ut med lite av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölk och ägg och vispa till en slät smet.
Jag har inget smör i smeten, det har jag sedan i stekpannan när jag gräddar. Låt crêpesen svalna något innan du fördelar nutella över halva. Vik ihop på mitten, och en gång till över mitten.
Klart att servera.
Vad spännande med räktacos, själv gjorde jag räkcocktail idag 😀