Vill du bjuda på något riktigt gott i helgen?
Prova då denna goding!
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
50 gram mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme. Finhacka chokladen.
Bred på kolakrämen över pajen, och skär upp bananen, lägg bananmynten över kolakrämen, bred över lättvispad grädde
Och toppa med chokladkross
Smaklig fika !
Hur gör man kolakrämen till bananpajen?
Kolakrämen är klar, den heter ”karamelliserad mjölk”
Klär man bara botten till formen i folie eller ska man klä kanterna också?
Är karamelliserad mjölk samma sak som kondenserad mjölk?