Dagens recept är en kokos-toppad äppelpaj :
Till en pajform ( ca 24-26 cm )
smör och ströbröd till formen
4- 6 äppel
ev kanel
1/4 – 1/2 dl strösocker
Kokos topping:
50 gram rumsvarmt smör
Ca 2 1/2 dl kokos
1/2 dl sirap
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Smörj och bröa formen. Skala och skiva äpplena och strö över ca 1/2 dl socker ( beroende på hur sött du vill ha pajen)
och pudra ev. över lite malen kanel.
Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter ( så att äpplena är mjuka ) ,
och under tiden rör du ihop alla ingredienser till kokos toppingen.
Detta smetar du sedan över äpplena och gräddar ytterligare i ca 10 minuter , eller tills färgen på kokos-toppingen
är gyllene brun.
Servera med marsansås eller gräddglass.