Efterrätten räcker till ca 6-8 personer .
Detta behöver du. :
10 dl grädde
4 1/2 st gelatinblad
1/2 dl strösocker
300 gram vit blockchoklad
Garnering :
1/2 liter Jordgubbar
1 Citron
Citronmeliss
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, så att de blir mjuka.
Häll upp grädden och socker i en kastrull och låt sjuda upp till det kokar ihop.
Ta av från plattan, och smält i blockchokladen och sedan när det svalnat ytterligare så rör du ner gelatinbladen. Rör ihop till en jämn och slät smet. Häll upp i en fin form.
Ställ in i kylen och låt svalna i 4 timmar.
Undertiden så ansar du jordgubbarna och pressar en stor citron över dem, rör om då och då – så att citronsaften fördelar sig.
Innan servering så dekorera med jordgubbarna och citronmelissen.
Måste de svalna i 4 timmar eller går det bra med typ 2½ , 3 timmar? :):)
Maja,
Den går att servera när den stelnat till.
Ofta går det bra efter tre -fyra timmar
Hej
Jag förstod inte riktigt hur den skulle serveras? Jag har alltid hällt upp i portionsglas tidigsre men detta ska serveras som en cheesecake ?!
Bra blogg ska tilläggas ?