Middagstipset idag blir en ruskigt god gratäng.
Prova vetja
Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker
Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.
Servera med ris, potatis eller en god sallad.
Mums, så enkelt men ändå så gott
Hej Jenny!
Ville bara skriva en rad och tack så mycket för alla dina recept! Du skriver verkligen recept för vanliga dödliga, vi som inte är mästerkockar och inte har all tid i världen mellan alla andra vardagsmåsten till att laga mat! Älskar hur du lyckats balansera recept som är både väldigt goda, enkla och varierande 🙂
Så himla gott! Bland de godaste i kycklingväg. Tack för dina recept Jenny. Har räddat mina veckor 🙂