Saftiga chokladrutor med seg kokostopping.
Följ mig även på instagram för fler uppdateringar: @jennysmatblogg
Det här behöver du:
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker
Knäckig topping:
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor
Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm) och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.
Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.
Funkar reseptet utan sirap
Nej det gör den tyvärr inte :/
Går de bra att frysa in? 🙂
Prova. Det mesta går att frysa.
Mina favoriter! De går utmärkt att ha i frysen : )
Har bakat dom idag och de blev riktigt smarriga. Jag ökade dock mängden vaniljsocker.
Kan man ersätta vetemjölet med glutenfri mjölmix?
Kan man ha vanlig form, ex glasform.
Ja om måtten är något detsamma