Gutenmorgen, (eller snarare Godförmiddag innan detta inlägget vart klart)
Torsdag den 26:e April säger kalendern. Tänk att det redan är valborgsmässoafton på måndag. Är det kanske grillen som gäller för er då måntro? Fram tills dess tänkte jag i allafall rota fram lite olika förrätter, efterrätter och varmrätter från arkivet och tipsa er om. Men innan dess kommer denna snabbgjorda kebab. Jag blev inspirerad av Anders men gjorde om det i kryddningen efter det jag hade hemma, och detta blev superduper gott.
Prova vetja.
Till 6 portioner:
1 kg nötfärs
1 msk kebabkrydda
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk paprikakrydda
Gör så här:
Blanda färsen med alla kryddor och provstek en liten bit för att smaka så det smakar bra, tillsätt ev mer av det du tycker behövs. Forma färsen till små-små bollar, dom behöver inte vara snygga. Hetta upp en stekpanna med lite smör, lägg i några bollar i taget och platta ut dom så tunna du vill ha dom med en sked, vänd när dom är lagom stekta och stek klart.
Platta ut dem så tunna du önskar med baksidan av skeden.
Servera sedan med pommes, en god sallad och
såklart världens godaste KEBABSÅS
Vad kul att jag inspirerade dig Jenny 🙂 och tack för delningen
👍🏻👍🏻👍🏻Det fick tummen upp från hela familjen
ÅÅh vad enkelt , detta måste jag helt klart prova någon dag.
Önskar dej en fortsatt fin dag.
Catarina
Ja gör det! Supergott 😃
Wow det ser helt otroligt gott ut. Ska provas. Ska kolla in Anders blogg också nu när jag hittat den. Hoppas det är ok att fråga vad du har för stekpanna Jenny, det ser ut att vara gjutjärn stämmer det? Jag har själv börjat blogga precis och lade precis upp mitt favoritrecept, titta gärna förbi bloggen 🙂
Vad roligt! 😃 Ja jag har en gjutpanna.
Hej!
Jag undrar om du använt köpt kebabkrydda eller den du gjort själv som jag också sett recept på?
Verkar så himla gott och lätt!
I detta recept hade jag en köpe- krydda ( finns i kryddhyllan)
Men goooglar du så hittar du ett bra recept på bloggen.
Läste att det ska vara Fanta i kebab såsen, kan man skippa om man inte har det hemma? Eller ?
Skulle säga att det är det sötsyrliga som gör det lite. Har du apelsinsaft hemma? Funkar lika bra.
den här ser god ut måste prova på fre återkommer sen
jag har ett gott recept på kebabkrydda som jag kan dela med mej