Denna kakan räcker till många, och funkar fin-fint att frysa.
Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Fyllning:
2 1/2 dl Vanilj kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 pkt med färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan. Tryck ner hallon i smeten
Strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i mitten på ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna, innan du skär lagom fina rutor.
Blir helt galet saftig och med krispig toppen.
Som flera av er redan förstod så är detta från början ”vaniljhjärtan” i långpanna.
Men som jag valt att göra ännu godare med färska hallon.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagens tips går till dessa godingar. BARA 9 KRONOR stycket.
Ni finner dem här. Huuuuur söta, och prisvärda?!
Åh så gott!!
Går dom frysa eller blir dom konstiga?
Dom går absolut att frysa 🙂
Det går att byta ut vetemjölet mot glutenfritt rakt av va? 😊
Ingen aning, tyvärr.
Kan man använda frysta hallon?
Funkar säkert 🙂
Trycker du ut mördegen även på kanterna i formen eller bara i botten?
Bara i botten. 🙂
Var förvaras dem bäst i någon dag? Kyl? Rumstemperatur? 🙂
Kyl 🙂
Vart i ungen ska plåten stå och hur länge?
Det står i receptet 🙂
Använder du ”vanlig” ugn eller varmluftsugn? Tycker det är svårt att få det jämt gräddat i vanlig ugn 🙂
Jag har oftast över & undervärme.
Kan man ändå göra mördegen, fastän man inte har någon matberedare?
Absolut.
Dela upp ingredienserna i två skålar. Så går det lika bra med elvisp eller för hand. 🙂
Hej, ska prova baka detta idag men hur gör man med fyllningen, ska man vispa ägg och socker och sedan tillsätta kesella och cream freish? Inget som ska värmas i kastrull va?
Bara vispas 🙂
Ska den va lite dallrig när man tar ut den eller ska den va inne längre då?
mums detta blir det att bjuda kollegorna på i morgon 😀 plåten står nu i ugnen och det doftar så goooooott 🙂
Provade det här receptet för en vecka sen och det blev sån succé så i kväll gör jag en som jag ska bjuda på till fredagsfikat på jobbet i morgon 😊 Nu blir man populär 😉
Undrar ska det verkligen vara 500gr smör ?
Ja det stämmer 🙂
Gjorde dessa och dom fick så bra betyg! Min sambo älskade dom och min sambos bror har berättat om och pratat om dom flera gången 😅 han önskar sig dom nu till jul till o med 😊
Tack, så himla gott och enkelt för en som inte brukar baka
jättegoda
Bästa kakan som finns, både utan och med vaniljsås 😋👌
Kan man använda bara kvarg i fyllningen och smaksätta med vanilj? Istället för vaniljkesella o cream fraich?