Fruktsallad
I min sallad hade jag :
vattenmelon
mango
ananas
kiwi
äppel
lite chokladknappar
lättvispad grädde
* * * * * * * * * *
Fruktcocktail
Du behöver till 4 halvor:
2 ananas
4 kiwi frukter
4 dl färska hallon
2 bananer
Serveras med lättvispad grädde + med lite vaniljsocker
Skär den mogna ananasen mitt itu, Och skär försiktigt ut det mesta av fruktköttet + ananasen. Skala och skiva frukten och dela den i lagom stora bitar, blanda allt & fyll den i ”ananasskålen”. Vispa grädden lätt och smaka av med lite vaniljsocker.
- * * * * * * * * * * * *
Jag bakade mina med en botten av havrekakor. Digestiv fungerar lika bra.
Det här behöver du till 4-5 portioner:
100 gram te.x havrekakor
30 gram smält smörFyllningen:
300 gram mascarpone
1/2 skal av riven citron
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsockerBlåbärstopping:
200 gram blåbär ( går bra med frysta )
4 msk strösocker
2 msk vaniljsockerGör så här:
Krossa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Fördela ut i glas / eller portionsformar.
Vispa grädden luftig och vänd ner mascarpone, crème fraîche, florsocker, citronskal och rör ihop till en krämig härlig smet. Och lägg detta över kakbotten. Värm sedan upp blåbären i en kastrull. ( Spara några till garnering ) Låt blåbären i kastrullen sjuda upp tillsammans med socker och vaniljsocker. Mosa ihop allt med en gaffel, när de sjudit upp så silar du bort blåbärsskalen och ställer in saften/ krämen i kylskåp tills den svalnat ( så här långt kan du förbereda redan dagen innan) Precis innan servering så häller du över blåbärskrämen och toppar med blåbär.Smaklig spis!