Köttbullar äter väl alla?! Och det är lätt att variera med olika kryddor eller fyllningar. Dessa med mozzarella i är nog iallafall de allra godaste köttbullarna 😀
Har ni inte prövat än (?) – gör det!
Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs ( blandfärs)
2 msk oxfond
salt och peppar
4- 5 Mozzarellabollar
Till såsen :
Steksky från köttbullarna
4 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
Servera med kokt potatis, inlagd gurka och lingon.
Gör så här : Ställ ugnen på 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten. Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gärna ett par timmar innan de ska stekas ) och låt stå kallt fram tills dess. Ta fram mozzarellabollarna och dela varje boll till fyra delar. Ta en bit av köttfärsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de är genomstekta. Lägg upp dem på en ugnsfastform och ställ in i dem i ugnen. Dags för att börja med såsen. Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde,soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan, och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt och peppar, och vinbärsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller färskost är också gott ) önskar ni en mörkare sås droppa ner ett par droppa soyakulör i såsen.
Klart att serveras.
Måste testas! Jag brukar ha creme bonjour (stavning?) i mina köttbullar/biffar ibland. Typ kantarell eller taco. Också mumsigt!
God fortsättning och tack för all god mat du delar med dig utav. =)
Bettie låter gott 🙂
Jag brukar smula ner fetaost i köttfärssmeten.
Helg fantastiskt. Vad bra att du visade dessa. Annars hade jag gått miste om dessa underbara