Kanske kikar ni efter tips på helgmat. Och vad är inte mer klassiskt än detta.
Till 4 personer:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
2 tsk rödavinbärs gele
Serveras med kokt potatis och en sallad.
Gör så här:
Skär upp filen och stek i rikligt med smör tills köttet är genomstekt.
Man steker köttet lite i taget i stekpanna, blir det för mycket kött så kokas det istället.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt sjuda upp,
Serveras genast.
Hej! Tack för en bra blogg med många goda recept. Jag skulle dock vilja se fler såser som inte innehåller de klassiska creme fraiche, grädde, soja och fond (innehåller allt detta i samma sås, menar jag). Det blir lite same same i många av dina recept. De såserna är ju absolut goda, men skulle vilja ha lite mer variation.