Ooops… Dagens 4:e inlägg, hoppas ni gillar när bloggen uppdateras ofta.
För här kommer lillasysters urgoda citronpaj som hon ofta bakar. Vi pudrade även över lite florsocker, för att få den perfekta bilden. Men det smälte visst bort. Denna måste ni prova om ni inte gjort det än.
Innan gräddning
Efter gräddning Det här behöver du för att baka denna citronpaj :
125 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
Fyllningen lemoncurd:
rivet skal av 2 citroner
juicen av 2 citroner ( cirka 1 dl )
3 äggulor
125 gram smör
1 1/2 – 2 dl strösocker
* För att göra det ännu enklare köp färdig lemoncurd i butik
Marängtäcket :
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör din citronpaj så här:
Blanda / mixa ihop ingredienserna till botten till en smidig deg.Låt vila i kylskåpet.
Ställ ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en pajdorm, cirka 28 i diameter, förgrädda i 8 minuter och låt svalna.
Sätt ugnen på 250 grader bara övervärme.
Gör fyllningen : Riv av skalet på de nytvättade citronerna, bara de gula, och pressa ut juicen. Vispa samman citronjuice, skal och äggulor. Smält smöret & vänd ner sockret & citronblandningen.Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Ställ den svalt & låt den kallna och häll i pajskalet.
Till Marängtäcket :
Vispa äggvitorna i en ren bunke med rena vispar, till skum. Tillsätt socker , lite i taget och vispa till ett tjock marängsmet.Fördela jämt över pajen och grädda den i cirka 3 – 4 minuter. Håll koll så inte marängen bränns.
Ta ut och låt svala innan servering
Vad god och påskig den ser ut! Jag gav mig på att göra en tårta idag men jag gjorde bara fyllningen och bottnarna så det roliga (att dekorera den) blir inte förrän imorgon 🙂
/Sandra http://kojatillslott.se
visst är det roligt att dekorera 🙂
Hur mycket lemoncurd ska man ta om man köper färdig på burk?Tack för en trevlig blogg.
Ett tunt lager bara 🙂
Kan den förvaras i kyl över natten och ätas dagen efter? 🙂
Ja men den är godast samma dag?