Brukar ni göra som jag? Att ni har kylskåpstömning innan veckohandling.
Jag tycker nästan det är då jag kommer på de bästa recepten. Man har en bit brieost över, några soltorkade tomater, en kycklingfile och en skvätt grädde och vips har man lagat en god gratäng. Men idag blev det inte så fancy pancy.
utan det blev sallad och kycklingkebab. Fast det är mat det också 😉
Hade en liten skvätt av kebabsås kvar i kylen.
Det här behöver du för att göra kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk kallt vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar ( efter smak & tycke )
salt
Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.