Här kommer mitt bästa recept
Många våfflor blir det av detta,
men det går bra att halvera receptet :
4 ägg
6 dl kolsyratvatten ( naturell)
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 gram smält smör
Gör så här :
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen , och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Sedan kan du börja grädda våfflorna.
Sedan tror jag att hemligheten för att få dem fraisga är att använda MYCKET smör när man gräddar dem . Och låta våfflorna gräddas länge. Då blir de riktigt gyllene.
Jag rekommendera detta recept så mkt. Vansinnigt bra. Det enda jag använder
Kramizar
Du blandar inte i det smälta smöret i smeten?
Nej, jag har det direkt i våffeljärnet istället 🙂