En snabb, god & nyttig räkgryta. Passar lika fint till helgen som till vardags
Servera gärna tillsammans kokt potatis eller ris, eller varför inte med gott nybakat bröd.
Det här behöver du till 4 portioner:
1 kg stora räkor med skal
matolja
3 steklökar ( alt. 1 gul lök )
1 msk tomatpure
3 dl med wokgrönsaker
3 dl vispgrädde
2 msk hummerfond
1 tsk sambal oelek (eller mer om du gillar starkt)
1 msk pressad limesaft
Gör så här:
Skala räkorna. Skala och klyfta löken, hetta upp en kastrull med lite matolja. Fräs löken mjuk och vänd ner tomatpure med wokgrönsakerna. Fräs en minut eller två. Vänd sedan ned grädde, fond & sambal oelek och låt sjuda upp. Dra av från plattan och vänd sist ner limesaft + räkorna. Rör runt innan servering så räkorna blir varma. De ska inte koka, då blir de sega.
Servera genast.
I denna kylan och med all den snön som kommit de senaste dagarna är jag riktigt sugen på en god och värmande soppa. Det får nog bli denna i helgen 😃
Sandra http://kojatillslott.se