En sådan där smidig maträtt som sköter sig själv i ugnen. Ytterst lite ansträngning och smakar så gott.
Kan serveras med ris, pasta eller varför inte kokt potatis. Önskar ni ett LCHF- alternativ funkar det lika bra med kokta grönsaker till.
Det här behöver du till 4 personer:
4 kycklingfileer
salt & peppar
5 dl creme fraiche
3/4 dl stark ajvar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i formen, salta och peppra.
Rör ihop crème fracihe och ajvar och fördela över kycklingen, skjuts in i ugnen. på cirka 30 – 40 minuter,
beroende på hur tjock kycklingen är.
Ett av våra favoritrecept!! Ständigt återkommande och alltid gott 🙂
Är superkänslig för starkt, går det att ersätta ajvar med nåt annat tro? 😊
Ta mild ajvar 🙂
Ja perfekt! Tack Jenny 😃
Oj va gott och lätt detta lät, blir lagat ikväll för medhavd matlåda imorgon, supert!!
Hej!
Vilken krydda tycker du är ”bas” kryddan till ex kött och fågel? Vilka kryddor ska man satsa på för att få en bra bas i skafferiet?
Mvh Lina
Tinad kyckling eller fryst?
Det går snabbare med tinad, men fryst fungerar också.
Hej, vad menar du med 3/4 dl ajvar? alltså menar du 3 till 4 dl, eller 3 fjärdedelar av en dl ? hehe tack 🙂