Fina bilden kommer från Ulrika Pousette
Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
200 gram mjölkchoklad
250 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 äggula
Karamelliserad mjölk ( kola kräm )
Topping : 300 gram mörk choklad + grovhackade salta jordnötter
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Lägg en klick med karamelliserad mjölk i mitten, bred ut ett toppigt eller runt lager kring detta på biskvibotten. Ställ svalt och smält under tiden chokladen. Låt chokladen svalna. Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över de finhackade jordnötterna
Och ställ svalt så att chokladen stelnar.
Ska mjölkchokladen till fyllningen hackad eller smältas?