Detta är en favorit som borde lyftas fram oftare. Det är en sådan efterrätt som man alltid har ingredienserna till hemma. Och man kan byta ut frukten mot bär om så önskas.
Här kommer en knäckig äppelpaj som är lika god till eftermiddagskaffet som till helgfikat
Det här behöver du till en form på 22-24 cm:
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig
Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
Serveras med glass eller vaniljvips.
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.
Fy sjutton va gött! Knäckiga pajer är absolut godast 🙂 Jag har ju mitt kost och träningsschema och ska få 500 bonuskalorier en dag i veckan så jag ser fram emot chips eller nån bit paj 🙂 Så jag plågar ju mig egentligen som tittar in här så ofta haha. Du har ju alltid så goda grejer här inne 😉
https://lotte4.blogspot.se
Smarrigt! Det måste jag testa. Själv gör jag alltid min Mammas äppelkaka:-))
https://nouw.com/gourmettjejen/mammas-goda-appelkaka-29262880
Kram
Ska det inte vara några havregryn i?
En ljuvligt god knäckig äppelpaj! Så enkel att tillaga. Något för vårt kyrkkaffe.
Jag bytade ut vetemjölet till havregryn.