Du behöver en form med avtagbara kanter (ca 26 cm)
ca 175 – 200 gram digestivkex
50-60 gram osaltat smör
4 äggvitor
4 dl grädde
300 gram philadelphiaost
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 citroner ( rivet skal)
150 gram frysta bär
Garnering : Färska blåbär
Gör så här:
Ta fram 5 olika skålar .
I den första skålen gör du digestivbotten: Smält smöret till digestivbotten, och krossa kexen i en mixer eller smula dem väldigt väl. Rör om kexsmulorna tillsammans med smöret till en deg. Och platta ut till en botten i pajformen:
I den andra så mosar du de frysta /Upptinade bären :
Den tredje skålaen vispar du endast vispgrädde i – vispa grädden hårt – men inte så den klumpar sig ,
och i den fjärde skålen rör du ihop du äggulor, socker, vaniljsocker, philadelphiaost och citronskal.
Och i den femte skålen vispar du äggvitorna till ett hårt skum.
Sedan rör du ner vispgrädden med äggulorna och vänder sist ner äggvitorna och de mosade bären i smeten :
Sedan fyller du pajformen med fyllningen :
Låt stå i frysen minst 4 timmar innan servering, men låt det gärna stå över natten.
Ta fram 15- 20 minuter innan servering.
Fantastiskt god!