Dessa godingar fotade vi för boken, lakrits, citron och choklad.
Mumsig kombo. Fina bilden kommer från Ulrika Pousette
Det här behöver du till cirka 25 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
1 halv citron skal + saft
1 msk vaniljsocker
Topping : 200 gram mjölkchoklad + lakrtisströssel
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. åt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så sur / söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
Ställ svalt och smält under tiden chokladen.
Håll sedan i botten och doppa dem i chokladen, strössla över lakritsströssel
och ställ svalt så att chokladen stelnar.
Har du något tips på goda snittar med tunnbröd? Gärna vegetariskt, men jag uppskattar alla tips du har:)
Är du säker på att det är 10-18 min?
GUD så gott =) =) Idag tipsade jag om min fantastiskt goda hälsojuice på bloggen =) Kika in om du vill få inspo =)
Så kul med simskola =) Har du bristningar eller är gravid? Just nu tävlar jag ut 10 st Bio-Oil kit på bloggen! =)
Hej
Bara en fråga, som inte alls hör hit, hur gör ni med Wi-fi och mobiltelefoner när ni reser så mkt runt om i hela världen? Hur har ni koll på vad kostnaderna blir?
Man får ett sms i varje land, så då vet man precis vad det kostar.
är det dyrt så använder vi inte roaming, utan inväntar Wi-fi på restaurang och eller på hotellet 🙂 .
Har bakat biskvier ett par gånger nu, efter ditt recept. Men mina bottnar blir ”knottriga”. Varför?!
Du har en underbar blogg som ja läser dagligen.
Hej.
Hur får du dina så fina? När jag doppar dem i choklade smälter allting och chokladen glider av igen 🤔
Kan det vara så att den chokladen är lite för varm?
Jag smälte den över vattenbad men har inte kollat temperaturen på chokladen.