Dumle-kladdkaka
** Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet 😀
Detta är en dubbelsats, så att kladdkakan räcker till fler 🙂
Till detta behövs en form på ca 26-28 cm Dumle-kladdkaka
4 ägg
6 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Ca 170 gram Dumle ( Går naturligtvis bra med Dumle Orginal också.)
ströbröd och matfett till smörjning av form
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret till smeten. Låt svalna.
Smörj och bröa formen. Lägg ut Dumlekolorna över botten, jag hade köpt en ny Dumle-sort, men det går bra med Dumle-orginal också.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.
Bred ut i form , och grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. ( Minska gräddningstiden om du halverar smeten ) Låt svalna i kylskåp ca 2 timme innan servering.
Serveras med nyvispad grädde och inlagda mandariner.