Detta är den gooodaste veganska rätt jag ätit. Ni måste prova.
Thelma är den som får cred för denna, gick hem hos hela familjen.
Du behöver till 4 personer:
ris ( för 4 pers )
rapsolja
1 msk med röd currypasta
1 gul lök
1 stor sötpotatis
1 burk med krossade tomater
1 dl vatten
1 burk kokosmjök
1 burk / tetra med kikärtor
4 cm riven ingefära
1 finhackad urkärnad röd chili
100 gram babyspenat
1 lime
Gör så här:
Hetta upp en djup stekpanna med rapsoljan, fräs runt currypastan tillsammans med den hackade löken.
Skala och tärna ner sötpotatisen i 1*1 cm stora bitar, fräs och tillsätt tomatkrossen tillsammans med vatten. Låt detta koka upp och sänk värmen, låt puttra under lock tills sötpotatisen är mjuk. Vänd då i kokosmjölk kikärtor, riven ingefära, chilin och låt sjuda upp. Vänd i babyspenatet och rör om, när allt puttrat ihop till en härlig gryta drar du bort stekpannan från värmen. Pressa ner limen och vänd om. Nu är det klart att servera!
Mums
Det är härligt att börja veckan med något vegetariskt! Det ser jättegott ut, måste absolut provas.
Sötpotatis i grytor är så himla gott!
Hej
Kan man frysa vego grytan ?
Det blev mycket mat för 2 pers 🙂
Absolut
Hej igen !
Tips passade på att göra maränger av kikärtspadet
det funka ju waou 😊