Pajdeg ( pajform ca 24 cm)
125 gram tärnat rumstempurerat smör
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk kallt vatten
Fyllning
300 gram rökt strimlad skinka
Smör
1 fin hackad gullök
1 dl mjukost med mild ostsmak ( på tub )
2 dl riven valfri ost
1 dl grädde
1 dl creme fraice
2 ägg
salt och peppar
färsk timjan
Serveringstips: En gönsallad, med körsbärstomater och smulad fårost.
Gör så här:
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen och platta ut i pajformen.
Bryn skinkan lite lätt med smör och den finhackade löken.
Vispa ut äggen lätt tillsammans med grädden, och häll ner i kastrullen, och rör även ner 1 dl riven ost, mjukost och creme fraiche.
Låt detta sjuda upp, och smaka av med salt, peppar och färsk timjan.
Och när det fått sjuda en 5-10 minuter så fyller du pajskalet med skink och ost- röran.
Grädda i ugnen i ca 35- 40 minuter. Ta dock ut pajen en 10 minuter innan och strö över ca 1 dl riven ost.
När pajen & osten sedan har fått en vacker färg är den färdig att serveras med en god grönsallad.
Smaklig måltid!
En av de godaste pajer jag ätit…..tror du man kan fysa den?