Ny vecka och ny energi.
På söndag är det julafton, så varje dag blir det förberedelser inför detta.
Idag kokas julgottis som knäck och kolor, imorgon ska jag rulla vita kroppkakor och på onsdag blir det köttbullarna.
Tar man bara lite i taget så blir det inte så stressigt.
Fina bilden har Ulrika Pousette fotat.
Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
20 dumlekolor ( i smeten )
8-10 stycken att toppa fudgen med
Gör så här:
Klä en form, cirka 15*15 cm .
Blanda grädde, sirap & socker i en tjockbottnad kastrull och låtsmeten koka upp till 120 grader under omrörning.
Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smör och dumlekolor. Rör ihop till en jämn smet och häll detta sedan i formen. Toppa med hackad dumle och låt svalna några timmar i kylen innan du skär lagom stora bitar.
Smaklig spis.