Gokväll i stugorna,
Söker ni fikatips till morgondagens fredagsfika.
Då vill jag tipsa om denna, en god krämig vit kladdkaka, med hallongrädde. För fler smarriga fika tips
missa inte att följa mig på Instagram: @jennysmatblogg
Yummi
Fina bilden kommer fotografen Ulrika Pousette.
Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
Hallongräddde:
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 gram färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.
Supergod. Sött o syrligt på samma gång. Mums.