Om du är sugen på att baka lite i helgen, men inte vill baka julgottis.
Prova då denna galet goda kladdkaka med center. Fina bilden tillhör Ulrika Pousette
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 rulle med center
Chokladtäcke:
200 gram mjölkchoklad
50 gram vit choklad
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en 10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och förvara svalt i kylskåp i minst 4 timmar eller gärna över natten. Innan servering smälter du chokladen till toppingen.Täck kladdkakan med mjölkchokladen och ringla sedan över den vita.
Klar att servera.
Men åh här sitter man med pms och blir så sugen!! Får nog baka allt detta när det ändå är jul.
Kram
http://www.jagraktuppochner.se