Bakade en god chokladcheesecake , med smak av äppel & kanel.
Mumsig och lite julig-smak.Så detta receptet kommer jag absolut att spara till dess
Botten:
1/2 paket Bragokex – Äppel & kanel Finsmulade ( går bra med Bravo original också)
75 gram smält smör
( Beror på vilken storlek man har på bakformen, så man får testa sig fram lite med mängden kex & smör )
Fyllning:
200 gram Naturell Philadelphiaost
3/4 dels dl strösocker
1 stort ägg ( eller 2 små ägg)
150 gram blockchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda de finsmulade kexen med smält smör , och bred ut pajdegen på botten i en form med avtagbara kanter ca 22- 26 cm.
Smält blockchokladen över ett vattenbad.
Elvispa Philadelphiaosten och vispa sedan ner ägg och socker.
Rör sedan ner chokladen i smeten och bred sedan ut smeten över pajdegen.
Gräddas i mitten på ugnen i ca 20-25 minuter.
Ska kylas i ett par timmar innan servering,
och pudra över med florsocker.