Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering,
Men den får gärna stå kallt över natten ! 🙂 Viktigt!
Det här behöver du :
4 dl strösocker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
ströbröd och matfett till smörjning av form
Garnering:
100 gram vit blockchoklad
2 msk grädde
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda samtliga ingredienser till kladdkakan. Och rör ihop.
Häll upp i en smord och bröad form ( ca 24-26 cm)Gräddas i ugn ca 25- 30 minuter.
Under tiden smälter du blockchokladen , som du brytit och hällt över 2 msk grädde , över ett vattenbad.
Detta brer du sedan ut över kakan – när den svalnat lite.
Kladdkakan ska stå kallt innan , gärna minst två timmar innan den ska serveras
Verkar smarrig! Var ugnen bör kakan placeras?
I mitten 🙂
Tack tack!
Hej, varför måste den stå så länge kyld? Jag brukar gilla kladdkaka varm/ljummen? 🙂 superbra blogg, tack!