För att lättare följa matbloggens uppdateringar följ den gärna på facebook här. Eller på instagram @jennysmatblogg
Bör stå kallt ett par timmar innan servering
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
ströbröd och smör till form
Garnering : 200 gram Marabou-chokladkaka med Dajm
Vispad grädde och färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret.Bred ut i form ( ca 24-26 cm) och grädda i mitten på ugnen i ca 25 minuter. Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet.
Under tiden som kakan står i ugnen så smälter du chokladen över ett vattenbad. Som du sedan snabbt brer ut över kladdkakan, så fort den svalnat något.
Jag gillar när chokladen stelnar lite, tips för er som gärna vill ha den mjukare är att blanda ner ett par msk ovispad grädde när ni smälter chokladen.
är det okej/funkar det om man tappar ner på strösockret och kör på 2-3 dl? (: samma gäller för mjölet å kakaon 🙂
Jag bakade denna med 6 dl socker, enligt receptet. Det blev, för att vara diplomatisk, lite för sött!! 🙂 Sockret knastrade i tänderna så 2-3 dl skulle jag vilja säga är bättre 🙂
Jag brukar köra exakt en halv av denna sats till en kladdkaka. Det verkar alltså som att det är en dubbel sats som receptet anger =)?
Vilken av dina kladdkakor är en favorit hos barnen? Tänkte baka någon av dina goda kladdkakor i morgon med mina barn men vet inte vilken av dom, har du något tips
6 dl socker??
Det är en stor kaka- så ja 5- 6 dl socker bör det vara. Men vill du kan du minska såklart.
Hej! Jag älskar din blogg och har använt mig av massor recept till bak och matlagning. Nu har jag tyvärr fått diagnosen Gluten intolerant och jag undrar om du skulle kunna lägga ut några glutenfria recept?
Hej Jenny!
Kan börja med att säga att du gör vardagen enklare med dina tips och goda recept, igår vart det tex havets Wallenbergare till middag! Supergott! Tack för det!
Nu till min fråga, den här kladdkakan ser ju fantastiskt god ut, jag funderar på att göra EB sådan när jag ska ha babyshower för min syster. Eftersom den ska stå kallt några timmar, är det okej att jag gör den kvällen innan? Och den sla ätas på eftermiddagen dagen därpå? Kram och tack på förhand!
Tack snälla.
Ja absolut- den är godare om den får stå och gotta till sig över natten.
Toppen! Tack för snabbt svar! ☺️
Hej Jenny!
Har du en kokbok med alla dina recept i?
Det finns så mycket som är så gott! Man skulle vilja ha alla samlade i en bok ☺️
Ha det bäst
Hej! Hur många bitar blir det av denna kladdkaka på ett ungefär =)?