Jag valde fläskytterfile för jag tycker att det blir gott och saftigt. Men det går alldeles utmärkt att ha fläskfilee till detta recept.
Gör så här:
Ställ ugnen på 175- 200 grader.
Putsa fläskytterfileen och salta och peppra.
Gnid in den i valda örter (jag valde timjan ) Och bryn den i smör tills den får en vacker färg i stekpannan.
Ställ in den i ugnen tills den är färdig. Ca 1 timme , beroende på storlek. (Innertemperatur 65-70 grader)
Ta ut den, och låt den svalna något medan du blandar marinaden:
Marinad
1 1/2 dl vatten
3-4 msk balsamvinäger
( alt. 3-4 msk vitt matlagningsvin)
Ca 1/2 dl olivolja
(tips : istället för olivolja kan du ha oljan från oliver eller soltorkade tomater är god och smakrik att ha i marinaden )
2 stycken finhackade röda chili
2-3 msk pressad citron
1 – 2 vitlök
1 tsk Salt
Lite peppar
1/2 – 1 dl timjan
Rör runt samtliga ingredienser väl.
Skär upp köttet i skivor och häll över blandningen. Låt sedan stå kallt i minst ett par timmar innan severing.
Helst ska det stå längre, under tiden är det bra om du ett par gånger vänder och penslar på mer av marinaden under tiden den står i kylskåpet.
Klart att serveras!
Häll av överflödet av marinaden då den ska serveras 🙂
Hej!
Undrar om man kan ha persilja istället för timjan i detta recept?
Vänder köttet när marinaden är på??
/Anita
Ja, gillar man det bättre så går det utmärkt.
Kan man frysa in köttet med marinaden tro???
Tack för recept! ? Hur mkt kött för receptet/marinaden?
Hej!
vilken balsamvinäger använder du?