Busenkelt efterrättstips till helgen.
Fina bilden är tagen av fotograf: Ulrika Pousette
Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( lakrits-smak )
1 1/2 dl vispgrädde
Lakritsströssel
Serveras med lättvispad grädde
Gör så här :
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor lakrits.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.
Men herregud va gott. Bilderna är verkligen lockande, älskar när det är lite ”rufft” omkring goda saker. Duktig fotograf.
Gott med chokladpaj men jag föredra lakritspulver
Hej!
Jag undrar hur många dagar i förväg man kan göra denna kakan? =)
Mvh Sophia