Något gott till kvällskaffet, en seg och knäckig daimpaj.
Bilden är från min bok, receptet är en gammal goding från bloggen.
Fotograf Ulrika Pousette
Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram mjukt smör
2 msk socker
1 äggula
Fyllning :
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör
1 krm salt
Garnering :
2 stycken hackade dubbeldajm
Gör så här :
Ställ ugnen på 150 grader
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten, och tryck ut i formen.
Förgrädda i 10 minuter. Smält smöret, och låt svalna. Rör samman ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt, och vispa till sist ner smöret. Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan är varm, låt sedan svalna och servera pajen med en klick citron grädde eller god gräddglass. Citrongrädden gör jag med vispad grädde och rivet citronskal, också väldigt gott att blanda vispad grädde med några matskedar lemoncurd.
Hej, vilken storlek på formen ska det vara?
Citrongrädden, tar du 1 msk lemoncurd/ 3 dl vispgrädde, typ? (skrattar)
Hej Jenny, kan man byta ut farinsocker mot vanligt socker? 🤔😊
Den blir inte lika knäckig då. Tyvärr.