Hej hej,
Härligt med fredag idag, hoppas ni fått en fin start på dagen. Melvin är hemma med mig idag, han har varit lite hängig till och från i veckan. Det är troligtvis lite av den förkylningen som Jacob & Nomi haft, fast en light-varaint. Hoppas han vilar sig frisk nu över helgen. Vi funderade just på vad vi skulle ta och laga till middag, Melvin önskade sig kyckling – jag röstar på fiskgryta…. Men vi får se vad resten av familjen säger. Jag har iallafall ett smarrigt tips till er om ni gillar lax.
Pulled Pork, Pulled beef och Pulled chicken har vi lagat innan.
Nu har vi även provat Pulled Salomon – så gott det blev!
Det här behöver du för 4 personer:
600 gram laxsida
3 msk tomatpure
1 msk chilisås
1 msk honung
saften av 1 lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
Gör så här
Ställ ugnen på 150 grader, ta fram en ugnssäker form och lägg i laxen.
Rör ihop alla ingredienser och bred över laxen, ställ sedan in i ugnen och låt den gotta till sig i 35-40 minuter, tills den är klar.
Servera sedan som tacos med grönsaker och gärna lite skalade räkor och massa koriander.
Såsen gjorde jag enkelt med
2 1/2 dl gräddfil
3 msk majonäs
2 msk fryst dill
salt & citronpeppar
”Salmon” inte ”Salomon” – det är ju ett skidmärke 😀
Haha, tack 😉
Hej Jenny! Ville bara säga att jag blir väldigt glad av att höra att du får göra ytterligare en bok, och med mat denna gång. Jag har din godisbok och den är fantastisk. Av kaloriskäl kan jag tyvärr inte laga ur den så ofta ;), men det går ju bra att titta också. Alla dina matrecept som jag testat har blivit favoriter i alla fall, och jag lagar dem ofta.
Hej tänkte göra din chocolate saltet caramel paj i kväll. Kan man göra den i portionsglas?
Jag har inte provat. Men visst borde det funka? 🙂
Wow så gott detta va!