Knäckig rabarberpaj med kanel

Rabarberpaj
ca 5- 6 rabarberstjälkar
1 msk potatismjöl
1/2 dl strösocker
kanel

Pajsmeten: 
150 gram smör/margarin
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala rabarberna med potatisskalare, skär i lagom stora fina bitar.
Pudra pajformen med potatismjöl.
Fyll upp pajformen med rabarberna, och sockra och strö över kanel.

Pajsmeten : Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
Blanda de torra ingredienserna, och tillsätt i kastrullen, blanda runt och häll över havresmeten över
rabarberna.
Låt sedan stå i ugnen i 30- 40  minuter, tills pajen fått en fin färg.

Serveras med vaniljglass, eller vaniljvisp. 
 

 

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Denna ska jag prova idag jenny:)

Ann-Louise
8 år sedan

Oj va god den såg ut. Måste provas nåndag ?
Har sparat massor av recept från dig och lagat här hemma. Mycket mumsig mat tycker hela familjen och dom man bjudit hem ?
Tack för en fantastisk blogg jag verkligen älskar att laga mat !!

Maria
4 månader sedan

Går det bra med maizenastärkelse istället för potatismjöl?

Nästa inlägg

Chokladkakor / chokladbröd

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x