Jag lagade en smarrig fiskrätt häromdagen, man kan laga den med både lax & torsk,
Jag hade ungefär hälften av varje, servera med pressad potatis eller ris.
Det här behöver du till 4-5 personer:
4-5 portionsbitar lax / torsk
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
rivet skal av en citron
1-2 msk pressad citronsaft
1 msk hackad dill
1 msk hummerfond
1 nypa salt
Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Lägg de tinade filéerna i en ugnsfast form. Vispa ihop crème fraîche, grädde, citron, dill, fond & salt. Vispa klumpfritt och häll över fisken. Ställ in i ugnen i cirka 20- 30 minuter tills fisken är klar.
Servera genast.
Ååhh va gott det såg ut ?
Det ser så gott ut. Ska jag testa 🙂 Tack för tips från mig som älskar fisk
Enkel, smidig vardagsmat. Jag hade i lite mer hummerfond, annars följde jag receptet till punkt och pricka. Men det är ju bara att smaka av så som man gillar. 🙂
Använder du ingen citronpeppar om man har torsk ska man bara ha salt
Hej om man har torsk ska man bara ha salt då?
Va kan ja ersätta hummerfonden med? Har varken fisk eller hummerfonden
Man kan skippa, fonden ger mkt smak.
Det gillar jag 🙂
Vilken sås!! 🙌 Var svårt o sluta provsmaka, haha 😋
Jobbar ensam på ett litet skolkök och blev utan spis, så jag behövde ett fiskrecept istället för gratängen som var planerat. Jag gjorde nästan det här receptet, på skolan finns inte hummerfond eller citroner. Slutresultatet blev uppskattat, en 10-årig pojke ville ha receptet på såsen 😄
ååå vad roligt att höra!