Ca 3-4 personer.
Färsk pasta
2 dl grädde
2dl creme fraiche
5-6 färska champinjoner
smör
300 gram Skinka/ kassler
1 msk köttfond
1 dl mjukost t.ex kavli
ev. lite redning ( vatten och mjöl)
salt & peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Bryn strimlad skinka & den skivade svampen i smör så att de får lite fin färg. tillsätt grädde och creme fraiche. Låt sjuda för att få fram smakerna bättre. Tillsätt fonden, mjukosten och ev. redning.
Låt det sjuda, och smaka av med salt och peppar.
1 msk fond? Vad för fond?:)
Hej J :
Jag hade lökfond i.
Men det går lika bra att finhacka lök och bryna i smör innan du bryner skinkan och svampen.
Låter gott.
Skall testa ikväll.
men varför mjukost ovanpå grädde och creme fraiche?
jag kommer att riva över lite italiensk hårdost
Jättegott! Tog baconost och det blev toppen!
När det står grädde, ska det vara matlagningsgrädde eller vispgrädde? Blir så himla osäker då det inte står utskrivet
Man kan välja vilket som. Jag har alltid vispgrädde i, men föredrar man mat.grädde så ta det 🙂
Alltid gott med vitlök 😋♥️