Ljuvlig silviakaka bakad i långpanna!
Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm. Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor
Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl vatten
Glasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Tack för bra recept. Krämen blev perfekt!
Kokhett vatten, eller??
Toppen
Glasyren blir knappt bredbar.. Ska de vara så?
supergod kaka som jag bakat många gånger!!!
Bästa silviakaka som jag bakade. Fick toppen betygen.