Godaste kärleksmumsen = dubbel glasyr
Dessa chokladiga kakor, med glasyr bakas i långpanna och är den perfekta kalaskakan.
Det här behöver du till en långplåt / ugnsplåt :
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
300 gram smält avsvalnat smör
Glasyren :
6 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1-2 msk kallt kaffe
150 gram smält smör
Garnering : strössel, kokos eller hackade nötter
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg ut ett bakpapper som täcker hela plåten. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst , Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner mjölk och svsvalnat smör. Häll ut på plåten och fördela jämnt – ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till toppingen och bred ut över kakan när den svalnat något. Skär sedan upp i lagom stora fikabitar.
Hej. Underbar blogg och recept! Tänkte bara ftåga, är detta samma recept som du hade på gamla bloggen.. tror du hade ett gott recept pä kärleksmums du fått av Daries? Brukade ofta göra de och undrar om detta är samma recept. 🙂
Tack på förhand
Natalie
Sök på kärleksmums- deet är samma recept 🙂
Hej, en fråga; ska det verkligen bara vara 2msk kakao? bakade efter detta recept idag och smeten blev knappt brun och smakade inte chokladigt alls! 🙂 så jag öste på mer kakao tills jag var nöjd med smaken på smeten. samma med glasyren. mvh
Mia
Hej, nånting i detta recept stämmer inte? Glasyren som skulle bli dubbel blev inte tjockare än nån mm, och var dessutom tvungen att tillsätta mjölk i den då den bara var en grynig massa före?