3- 4 personer
Pannbiffarna:
Ca 500 gram blanfärs/ nötfärs
1 riven scharlottenlök
ca 15 klippta/skurna soltorkade tomater
2 ägg
3 msk ströbröd
1/2 tsk cayennepeppar
Salt och peppar
Timjan
Sås:
1 burk med Bonjourost ( paprika chili )
Ev. en skvätt fond eller buljong
2 1/2 dl grädde
Salt och peppar
1 -2 msk maizena
Serveras med råstekt potatis ( tar ca 1 timme att steka på medelstark värme på spisen ) Fast potatis,stek i stekpannan på medelhög värme med rikligt med olja, och dina favorit kryddor.
Blanda ihop blandfärsen med all ingredienser som ska vara i pannbiffen. Jag valde grillade soltorkade tomater och låg i olja, för att de är lite mer smakrika. Man kan med fördel göra pannbiffssmeten ett par timmar innan, och stå i kylskåp tills det är dags att steka.
Bryn biffarna tills de inte är rosa längre och ställ in dem på 100 grader i ugnen medan du gör såsen på den härliga skyn i stekpannan. Tillsätt ca 2 1/2 dl grädde och ev. fond. Rör i Bounjour osten i ( går även bra med creme fraiche ) vispa ihop och låt sjuda för att få fram alla goda smaker. Om du vill ha såsen en aning tjockare så red av den med Maizena. Smaka av med salt och peppar.
Lägg sedan i pannbiffarna i såsen och låt dessa sedan sjuda tillsammans ca 10 – 20 minuter.
Serveras med råstekt potatis.
Låter jättegott!
Men, finns det ngn alternativ tillagnings metod, jag har ingen ugn 🙁
Hur lång tid i ugnen?
De ska bara ” hålla värmen” i ugnen.