Måndag : Ugnspannkaka ( veg )
Tisdag : Torsk med mild kaviarsås
Onsdag : Högrevsburgare med chilicheese
Torsdag: Ajvargratäng med falukorv
Fredag : Kreolsk Kycklinggryta
Det här behöver du till 4 personer:
smör
600 gram kycklingfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök
Serveras med ris
Gör så här:
Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.
Kreolsk kycklinggryta låter spännande, det skall vi testa! Trevlig söndag!
Hej Jenny
Den där kycklinggryta blev favorit hos oss. Igår bestämde jag att jag skulle laga den idag igen 🙂
Kreolsk gryta är jättegott men längesedan jag lagade den.
Tack för påminnelsen 🙂
Brukar dock ha fläskfilé men kyckling låter gott.
Mmmm.. gjorde denna idag, såå himla god! ? Toppbetyg av mig och killen ??⭐️