Hej där,
Det finns lika många recept på köttfärssås som det finns familjer.
Typ, och här hemma gör olika varje gång. Beroende på vem som lagar och vad som finns hemma.
Denna blev det sist, bilden är för nästan en månad sedan…. Sa jag att det blir köttfärsås idag igen? Fast denna måndagen blir det en vegetarisk sådan. Barnen märker ingen skillnad, och det är ett gott betyg.
Det här behöver du till 6-8 portioner :
smör
1 finhackad gul lök
1 kilo nötfärs
1 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
1 burkar med krossade tomater
1 msk med röd currypasta
1 nypa socker
salt & peppar
1 kryddmått chilipulver
Serveras med spagetti & god grönsallad
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade löken glansig. Vänd ner tomatpuren och fräs runt. Och lägg i färsen och pressa ner vitlöken däri , stek detta klart. Vänd ner creme fraiche, krossade tomater, röd currypasta, och låt sjuda upp på svag värme i en kvart.
Smaka av med socker, salt, peppar & chilipulver.
Servera genast.
Detta recept ska jag testa nästa gång det blir köttfärssås! 🙂