Godkväll,
Nu när värmen och sommaren närmar sig så är det många som letar recept på glass. Att göra egen glass är dessutom så lätt. Min glass gör man med bara 3 ingredienser.Och man kan smaksätta dem med det man tycker är godast. I detta fallet Non-stop som är en favorit hos oss. Även hackad choklad är gott, eller ringla ner lite nutella.
Med fördel kan man ta fram glassen 10 minuter innan, för att få den perfekt krämig.
Bilden kommer från min bok ”Baka med Godis” och bilden är tagen av duktiga fotografen Ulrika Pousette
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
250 gram Non Stop / Smarties
Gör så här:
Vispa grädden luftig, tills den börjar bilda toppar. Tillsätt den sötade kondenserade mjölken och vänd ihop.
Vänd ner non-stop:en, spara några bitar till toppingen.
Häll smeten i en form, täck med platfolie och ställ sedan in i frys i minst 5 timmar.
Klart!
Jag älskar dina recept och dina reseinlägg ??
Kollar in din blogg fler ggr om dagen för uppdateringar.
// Emma ?
Å vad glad jag blir.
Kram
Dina recept är bäst. Gillar när det är få ingredienser ?
Jag undrar om du tänkt att göra en kokbok med alla dina matrecept?
Köpte två ex av din bakbok till mina döttrar, men skulle själv vilja ha ”Dina samlade matrecept” i en bok 😉
Kram Eva
Det finns tankar på fler böcker, ja 😉
Kram
Underbara bilder! Är det du som stylar inför fotograferingen eller är det fotografen som gör? Älskar det där glasstrutestället också…. Och viket enkelt recept, måste prövas snart ?
Denna bilden är från boken.
Då hjälps jag och fotografen åt.
När jag fotar hemma så är det bara jag 🙂
Du är verkligen jätteduktig även på det! Så inspirerande!
Gud så gott! En fråga, behöver man inte röra i glassen nånting när den är fryst? I andra recept jag har läst måste man göra så för att den inte ska bli isig 🙂
Nej det behövs inte 🙂
Låter ju superlätt! 🙂
Men funderar på samma som Thilda, Man behöver inte röra runt?
nix 🙂
Vad kan man använda istället för sötad kondenserad mjölk när man har de som är laktosintoleranta?
Tyvärr vet jag inte…
Dina recept är bäst jag kollar in då och då tack jenny
Hej, kan man ha i lite vad man vill i detta recept? Typ som smält marabou?
Självklart!