Nutellasemifreddo deluxe

Godmorgon på er, 
Hoppas ni haft en ljuvlig långhelg. Känns konstigt att starta veckan på en tisdag såhär, man förlorade liksom en arbetsdag. Men det är ju såhär hela vårterminen, kortveckor och röda dagar. Bara att vänja sig… haha. Förresten jag har nu skapat en egen kategori bara för tårtor.
Ni hittar den HÄR

En av de mest populära efterrätterna från boken, en nutellatårta. Fotograf duktiga Ulrika Pousette @ullpo

Det här behöver du: 
100 gram mandelspån
180 gram lätt krossade maränger
6 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk
400 gram nutella

Topping:
1 dubbelnougat
minimaränger

Gör så här:
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna, tills de får vacker färg.
Ta fram en rund form med avtagbara kanter ( 24 cm ) Täck botten med marängkross.
Lägg resten av marängkrosset i en bunke. I en annan bunke vispar du grädden tills den bildar toppar. Tillsätt den kondenserade mjölken och rör ihop den till en jämn blandning. Värm nutellan försiktigt i micron tills den blir ljummen. Vänd ner gräddblaningen och nutellan i bunken med marängkross. Du ska inte röra ner den, utan ringla ner nutellan. ( Blir snyggast ) Spara cirka 1/2 dl till toppingen. Varva sedan blandningen och mandelspånen i formen. Täck sedan formen med plastfolieoch låt stå i frysen i minst fem timmar. Ta fram tårtan 20 minuter innan servering.
Toppa tårtan med nutella. Hyvla över dubbelnougaten och strö över minimaränger.

2
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Caroline
7 år sedan

Å vad den ser smarrig ut! Riktigt snyggt med den hyvlade nougaten på….

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
7 år sedan

Tack 🙂

7 år sedan

Har du lagt varannat lager gräddblandning, nutella och mandelspån? Eller fattar jag rätt nu? ?

jennysmatblogg
Reply to  Ida Söderblom
7 år sedan

Nutella/ gräddblandning är i sammma skål. Varva denna med mandelspån :))

Lena
7 år sedan

Jag är mjölkallergiker. Tror du att man kan vispa upp mjölkfri grädde och använda det? Kan äta små mängder så det i nutellan klarar jag.

jennysmatblogg
Reply to  Lena
7 år sedan

Det tror jag säkert man kan göra 🙂

7 år sedan

Hej! Du bakar ju mycket med Nutella och jag läste i något tidigare inlägg att du gärna ville hitta alternativ till nutellan om jag inte minns fel. Jag hittade ett nu när vi var i Italien inne hos Venchi, smakar precis som Nutella men är mkt bättre ingredienser i. Såklart dyrare men kanske värt ändå? Går att beställa på nätet till och med!
Skriver om den på min blogg idag.
Tack för en inspirerande och ofta uppdaterad blogg!

Kajsa
7 år sedan

Smaskens! Hur många personer räcker den till ungefär?

jennysmatblogg
Reply to  Kajsa
7 år sedan

Beror hur mycket man äter.
Men cirka 10 skulle jag gissa 🙂

josefine
7 år sedan

Såå läcker!! Sötad kondenserad mjölk! Alltså inte kokt ? Eller hur vad det nu ?!

jennysmatblogg
Reply to  josefine
7 år sedan

Precis ?

Carin
7 år sedan

Hej!
Tack för en fantastisk blogg och grattis till appen!
Jag tänkte göra en nutellaglasstårta men vet ej vilken av dem jag ska göra. Vad skiljer Nutellasemifreddo (med ägg) och denna Nutellasemifreddo deluxe (kondenserad mjölk)?
Vilken är godaste?
Hälsningar
Carin

jennysmatblogg
Reply to  Carin
7 år sedan

Tack snälla <3
Båda är lika goda, men den med kondenserad mjölk är enklast 🙂

7 år sedan

[…] såå gott, glassigt och chokladigt recept. Tårtan vi hade på Höstfesten. Receptet fann jag hos Jennys Matblogg. I vanlig ordning har jag svårt att hålla mig till vad som står och valde att göra om lite. […]

Emma
7 år sedan

Hej Jenny,

Tänkte baka denna till vår chokladtokige sons kalas till helgen. Undrar bara, det översta lagret Nutella, ska det värmas och bredas på eller bredas på som det är i burken?

Med vänlig hälsning,
Emma

Carin
4 år sedan

Verkar jättegod! Jag har aldrig ätit semifreddo. Jag funderar på att göra denna till min sons studentfirande. Nu undrar jag om det funkar lika bra med sötad karamelliserad mjölk.

Nästa inlägg

Chokladtårta

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x