Att göra egen picklad rödlök är busenkel.
Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork.
Det här behöver du
2 stora rödlökar
3 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
1 dl ättikssprit 12 %
Gör så här:
Skär rödlöken tunt,
Mät upp vatten, socker & ättika i en kastrull och låt sjuda upp.
När den svalnat så häll över löken. Och förvara i en burk med lock.
Allra godast efter en dag eller två då den blivit mjuk och alla smakerna trängt in.
Picklad rödlök är jättegott, men jag har aldrig testat att göra egen! Hur länge står den sig i kylskåp?
Jag undrar också hur länge den klarar sig i kylen?
5-7 dagar iallafall 🙂
Det brukar inte vara några problem eftersom den tar snabbt slut men jag har glömt den nån gång så jag vet att den håller minst 2 månader 🙂
Kan man göra detta utan socker på något sätt? 🙂
[…] *Twistat recept från Jennys matblogg. […]
Picklade grönsaker håller sig i flera veckor i en tät burk och i kylskåpet