Enkelt att göra hemma – men var försiktig med den varma oljan!
2 personer
2 bananer
neutral olja
Vaniljglass
(lönn) -Sirap
Frityrsmet
1 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 dl iskallt vatten
Starta upp fritösen. ( Eller om ni inte har en fritös : Häll i oljan i stekpannan och värm upp oljan. ) Blanda mjölet och bakpulvret och sedan det iskalla vattnet, skala bananerna och dela dem i mitten på längden.
Doppa dem i frityrsmetan och lägg dem sedan i oljan ( testa om det är lagom varmt sedan genom att doppa en liten droppe av frityrsmeten och se om det börjar bubbla och fräsa. ) Ca 180 grader
Låt dem friteras tills de är gyllene och ta sedan upp dem och lägg dem på hushållspapper och låt överskottet av oljan rinna av.
Servera med vaniljglass och lönnsirap ,vanlig sirap går också bra.
Vilka underbara recept du bjuder på tack för det .