En smakrik broccolipaj med ädelost!
Det här behöver du till en större pajform :
150 gram smör
3 1/2 dl dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
1/2 tsk salt
Fyllning :
500 gram fina broccolibuketter
140 gram ädelost
10 klyftade champinjoner
4 ägg
4 dl grädde
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Tärna smöret i en skål och mät upp övriga ingredienser – arbeta ihop till en deg och ställ svalt i 20 minuter.
Tryck sedan ut i en form, picka med gaffel och förgrädda i 10 minuter. Använder du fryst broccoli behöver de inte förkokas. Har du färska buketter så tycker jag du ska förkoka i 3-5 minuter. Fyll sedan pajformen med broccolibuketterna, tärnad svamp, smula ner ädelosten och vispa ihop rädde & ägg- salta och peppra lite ( men tänk på att mögelosten är salt i sig ) Riv över ost och grädda i cirka 20-30 minuter. Eller tills pajen är genomgräddad
Servera genast med en god sallad.
Hej Jenny! Toppen med en app ?? Kan man spara recept i appen, typ samla recepten man finner intressanta i en lista så att man hittar igen dem senare? Om det inte finns så vore det en funktion att fundera på! ?
Dax att göra paj ser jag! Mums!
Supergod verkligen! Gör dock inte misstaget som jag gjorde, då jag använde fryst broccoli utan att Tina den först, vilket resulterade i en stanning som aldrig stelnade..