Gomorron,
Från ett soligt med blåsigt växjö. Idag ska jag laga flera olika rätter här i mitt kök. Håll utkik efter de recepten.
Sen kan det kan väl inte bara vara jag som tycker köttbullar är bland de godaste som finns. Gärna tillsammans med potatismos och brunsås också. Sist provade jag en ny variant som jag rullade i ströbröd.
Blev mycket gott!
Det här behöver du
smör att steka i
1 kilo köttfärs
2- 3 msk oxfond
salt & peppar
ströbröd
Gör så här:
Rör ihop köttfärs, fond & salt & peppar.
Rulla till lagom stora köttbullar, rulla dem i ströbröd.
Stek dem sedan klara och till gyllene bruna i smör.
Serveras genast med antingen stuvade makaroner
eller potatismos + brunsås
Få saker som slår riktiga hemgjorda köttbullar! <3 möjligtvis lapskojs! ^^
kram
Emma
Husmanskost när den är som bäst!
Jag älskar köttbullar och jag älskar husmanskost! Kul att du testar nya grejer 🙂
Kram <3
Annorlunda och rulla de i ströbröd, det ska jag testa nästa gång, vilket lär bli snart då det är en stor favorit här hemma med! Nyfiken få vilken oxfond du använder? De jag har sett är med rödvin i.. kram
Jag älskar hemmagjorda köttbullar men mina faller alltid ihop. Begriper verkligen inte vad jag gör för fel :/
Blanda 1 msk ströbröd i lite mjölk/100 g blandfärs och låt svälla. Uteslut pressad kokt potatis om du använder det. Späd sedan med ytterligare mjölk till lagom konsistens. Mjölk gör färs fastare, Ägg gör färsen porösare och kan uteslutas.